onsdag 14 maj 2014

TACK för en bra kväll med FÖRETAGARNA i Vimmerby

I måndags var det valdebatt med företagarna i Vimmerby på temat 4 av 5 nya jobb i Sverige skapas i småföretag. Centerpartiets politik är inriktad och fokuserad på detta faktum och Annie Lööf har vunnit en seger genom att de två veckorna sjuklöneansvar nu tas bort från företagen. En riktigt viktig del av budgeten som träder i kraft vid årsskiftet. 

Vimmerby vill bygga mer närkontakt med näringslivet genom att exempelvis göra mer som centerstyrda Mönsterås kommun . Där är det en väg in till kommunen och man lotsar alla företagare som tar kontakt och ger bra och snabb service till företagarna i kommunen. Vi vill också skapa en NY PRAO där såväl eleverna som företagarna blir mer aktiva i samband med att eleverna får möjlighet att själva söka och välja praktikplats på en hemsida där alla arbetsplatserna finns inlagda. Syo bokar platserna enligt elevernas och företagarnas önskemål efter att eleven själv tagit kontakt med en arbetsplats där den önskar praktisera. Fler studiebesök står också på agendan så att det blir mer närkontakt mellan näringsliv och skola. 

Vi var på MX World och fick lyssna på Magnus Frodigs resa och inställning. Han köper och gör alla affärer med lokala företag i så stor utsträckning som möjligt. En mycket bra och viktig inställning som även borde gälla kommunens upphandlingar. Kravspecifikationer i upphandling går att skriva så att fler lokala mindre företag kan vara med och få möjlighet att sälja till kommunen , tycker jag. Dessa signaler har alliansen i Vimmerby skickat till vår inköpscentral i Västervik. Uppföljning av alla upphandlingar bör göras kontinuerligt och fokus framåt så att framtidens upphandlingar gör det ännu mer möjligt för det lokala näringslivet att växa. Miljö och kvalitet får nu tas med som kriterier i upphandlingen och minskade transporter är en stor möjlighet och viktig fråga för centerpartiet i Vimmerby. De gröna näringarna behöver all hjälp de kan få för att hela kommunens landsbygd ska växa och frodas. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar