måndag 5 maj 2014

Tillsammans driver vi Centerpartiets politik

Centerpartiets valmanifest finslipas just nu och kommer att presenteras inom kort. Vi har många förslag på hur hela Vimmerby ska växa och på hur demokratin i Vimmerby ska utvecklas. 

Det finns politiker i Vimmerby som ägnar stor kraft åt att kritisera undertecknads blogginlägg och det enda jag kan konstatera med det är att det verkar som att det finns ett behov av att härska och söndra istället för att fokusera på att leda kommunen. 

Det finns så många frågor att fokusera på för att tillgodose att Vimmerbybornas skattepengar levererar välfärd i form av skola, vård och omsorg. Det är centerpartiets fokus och smutskastning av andra politiker avstår vi ifrån för att prioritera vårt egen politik, den som vi ska vinna val på. Vi har nämligen ett valmanifest som leder Vimmerby till tillväxt i hela kommunen. 

Vi kommer att stötta byalagen i sitt arbete med fiber, vi kommer att stötta lokala företag så att de kan vinna de offentliga upphandlingar som kommunen lägger ut. Det kan göras nu när EU tagit beslut om möjligheten att vikta transporter, miljö och klimat vid offentlig upphandling. Centerpartiets EU-parlamentariker Kent Johanssons med fleras arbete har gett resultat så att lokala företag får större möjligheter att vinna upphandlingar. Det ska vi se till att vår inköpscentral i Västervik fokuserar på. 

Ett exempel är brödupphandling där Centrumbagaren i Västervik vann och jag undrar hur det går nu när de har gått i konkurs. Jag antar att det är konkursförvaltaren som levererar bröd till Vimmerby nu. Ett av de viktigaste kriterierna för att vinna upphandlingen var en stabil ekonomi. Hur kunde det då bli konkurs så snabbt efter vunnen upphandling? 

Skolan i Vimmerby har fått en hel del kritik vad gäller det systematiska kvalitetsarbete, särskilt stöd samt IT. Dessa punkter kommer centerpartiet att fokusera på i sitt valmanifest tillsammans med ytterligare några viktiga satsningar på skolan. Skolan är grundpelare ni samhället som jag ser det och hör finns förbättringsmöjligheter på alla nivåer. Vi måste börja med att höja statusen på lärarna och även fördela lönerna jämställt i kommunen. ITSAM har inte lyckats skapa de IT-miljöer undervisningen behöver fullt ut i samverkan med skolorna och IT-kostnaden skjuter i höjden för skolan och jag instämmer i att det är pinsamt att det finns läromedel från början av 90-talet i kommunen och att det saknas en plan för hur detta ska åtgärdas. 

Investeringen i Kraftvärmeverket påstås att jag varit emot. Inget kan vara mer fel och det har jag skrivit en handfull blogginlägg om. Kraftvärmeverket som kommer att leverera förnybar el, värme, hetvatten och ånga är en kraftfull och helt riktig förnybar och långsiktigt hållbar investering som jag alltid vurmat för. Det kan ingen motbevisa hur gärna man än vill debattera negativt om mina blogginlägg. 

PerÅke Svensson delar min oro för kommunens skuldbörda och det var han som ville att seniorboendet skulle byggas i privat regi för att kommunen skulle slippa att skuldsätta sig så stort. Nu blev det inte så och vi får tillsammans jobba hårt för att se till så att år 2013 års investeringar blir långsiktigt hållbara för kommunen. 

Nytt reningsverk finns också på agendan och en utredning om detta har tagits fram . Hur kommer KS att hantera den frågan som är en viktig framtidsfråga för Vimmerbyborna och för ALVs expansion? Utredningen är beställd av KS och levererad av VEMAB. 

Slutligen så har uppenbarligen VÖKBYs VD och ITSAMs VD köpt tjänster av varandra för stora summor utan upphandling vilket sannolikt påverkar och påverkat ITSAM oavsett om Vimmerby är med i det kommunala bolaget VÖKBY som nu ska säljas. Kinda KS har stoppat den affären för att reda ut saker kring vad som gäller. Ord står mot ord. Det finns att läsa om i Vimmerby tidning och på sociala medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar