söndag 4 maj 2014

Ladda Vimmerby!

Jag vill förvarna om en aktivitet som kommer att arrangeras i närtid i Vimmerby. Tomas Holgersson och jag kommer att arrangera ett seminarie om snabbladdning av elfordon i Vimmerby. Vi ser behovet när bensin och diesel blir allt dyrare och när Sveriges regering satt ner forten och satt ett mål om en fossilbränslefri fordonsflotta. http://www.regeringen.se/sb/d/16324/a/196401

Här måste det tas initiativ underifrån och vi kommer att agera på olika sätt. På torsdag har vi en träff med Roger Carlsson och Emma  Lindberg på Vimmerby energi och miljö AB där vi ska diskutera våra tankar och planer med en av de viktigaste aktörerna för ett förverkligande av snabbladdning i Vimmerby. 

I Norge satsas det stort på elbilar och en av de mest köpta bilarna härom månaden var en elbil. Infrastruktur för laddning är mer utbyggd i Norge än i Sverige . Och Norge är ändå ett oljelandet till skillnad från Sverige även om deras källor har haft sin storhetstid. 

Inte minst med tanke på besöksnäringen bör Vimmerby satsa på snabbladdning då många besökare i framtiden kommer att färdas med eldrift. Detta skulle också möjliggöra för fler Vimmerbybor att färdas klimatsmart med el. Det är det allra viktigaste argumentet som jag ser det. Nu byggs Tallholmens kraftvärmeverk och vi får lokal tillgång på förnybar el i stora mängder. Den ska användas förnuftigt tycker jag och därför är en satsning på snabbladdning så viktig för Vimmerby. 

Vad tycker du om detta initiativ? Vi ska vara först i regionen med snabbladdning ! VIMMERBY LADDAR helt enkelt? Så sätter vi Vimmerby på kartan och ökar attraktionskraften. 

2kr/mil kostar det att köra på el, för den som inte visste det. Flera bilar kommer nu på marknaden. Supermiljöbilspremien finns också och räckviddsångesten lan vi lösa med snabbladdning! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar