onsdag 23 april 2014

Rein Soovik , en entreprenör, politiker och visionär!

Han startade det som idag lockar en halv miljon besökare till Vimmerby , varje år. Det blir minst fem miljoner besök under den kommande tioårsperioden. Vilken betydelse har det för Vimmerby ? Mycket stort började i en persons fantasi och det måste givetvis sägas att Astrid Lindgren skapade sagorna. Men utan Rein Soovik så hade Vimmerby idag sannolikt inte alls varit den destination som den är. Vimmerby är utsedd att vara en av de fem platser i landet som utsetts till att utveckla sin potential som internationell turistattraktion. Förra sommaren samlade jag bilars nationaliteter och publicerade här på bloggen. Bilar och besökare från hela 14 olika länder noterades
FO Färöarna
RO Rumänien 
IRL Irland
N Norge
DK Danmark
A Österrike 
Switzerland
Litauen
PO Polen 
Cro Kroatien
FIN Finland
GB Storbritannien 
NL Nederländerna 
I Italien 
Hade de kommit hit utan Astrid Lindgren värld som dragare? 

Tack Rein Soovik för att Du tillsammans med familjerna Jalminger och Isaksson skapade Sagobyn och jag ser fram emot ditt nästa projekt i Smålandsbyn. 

Det är alltid intressant att samtala med REIN och det gör vi tack vare att vi träffas i samband med politiska möten mm. Det senaste inspelet från dig är att vi måste satsa hårt på att öka befolkningen i Vimmerby. Attraktionskraften och kommunikationen kring det som Vimmerby kan erbjuda den som vill verka och leva här är avgörande för Vimmerbys utveckling. Naturen och människorna är det som lockar mig att bo och verka här. Småskaligheten, närheten och tillgängligheten gör att livskvalitén i Vimmerby är oslagbar. Det måste vi berätta för fler! Tillsammans får vi Vimmerby att växa! Alla behövs! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar