fredag 27 juli 2018

Hur vill vi utveckla Vimmerby tätort del 2.

Jag fortsätter här att skriva om hur tätorten Vimmerby skulle kunna utvecklas 
Besöksnäringen behöver utvecklas för där finns en stor outnyttjad potential. Inte minst på boendesidan finns mycket att utveckla. Men även upplevelser behöver skapas i större omfattning.

Kommunens anläggningar för fritidsverksamhet behöver renoveras och ses över. Föreningsbidragen behöver reformeras så att föreningslivet får största möjliga nytta av kommunens resurser. Mötesplatser och samlingslokaler behöver också utvecklas. 
Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs är en pärla som initierades av förre kommunalrådet Bengt Johansson redan 1976 i en motion som också sparade Kohagen som Astrid Lindgren önskade när man byggde det stora bostadsområdet. 

Museet Näktergalen är också en pärla som sköts professionellt av i första hand Gunilla Gustafsson som är föreståndare och skapar alla fina utställningar om svunna tider i Vimmerby.  
Gästgivarehagen är ett välbevarat och intressant gravfält från stenåldern. Fantastisk natur- och kulturmiljö där och Hembygdsföreningen vårdar den varsamt. Denna plats skulle kunna användas mycket mer som friluftsområde och besöksmål. 

Vimmerby kyrka är också fin liksom kyrkogården där Astrid Lindgren finns tillsammans med sin mor och far och två av hennes syskon. vad inte alla vet är kanske att riktiga Madicken och riktiga Bröderna Lejonhjärtas gravar också kan hittas på Vimmerby kyrkogård. 

Sedan så finns det fantastiskt många vackra hus i Vimmerby. Bevara Vimmerby arbetar fokuserat för att inte kommunen ska förfulas genom ogenomtänkta exploateringar.
Källängsparken, Kungsparken och Pipsvängen är tre större parker som ger Vimmerby vackra områden att strosa runt, umgås eller bara vara i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar