onsdag 27 april 2011

Äldreboende skall byggas i Vimmerby

Det bestämdes på KF igår kväll.

Jag fick även svar på min interpellation om närproducerat. Men tyvärr finns inga uppgifter hur stor andel svensk mat som serveras i Vimmerbys offentliga kök. Kostchefen verkar inte ha en aning om det och ändå är det ju så att Vimmerby med flera kommuner har ett avtal med Servera som endast tillåter inköp av kött som producerats med svensk djurskyddslagstiftning. Undrar hur det följs upp???

Ekologiskt har ökat från 1 till 7 % under 2010. Det fick jag veta fast jag inte frågat om det.

Tidiagst om ett år kan de göra en bedömning av kylmatssystemets påverkan på inköpen. Uppföljningen verkar vara bristfällig och frågan är om man säkert vet att avtalet följs. Holländskt fläsk och thailänsk kyckling bör inte vara möjligt att servera i Vimmerby med nuvarande avtal. Du som arbetar i Vimmerbys kök, rapportera om du ser någon märklig ursprungsmärkning av kött som serveras i Vimmerby. Servera kan ha gjort fel och då kan vi kräva bättring och rättning.

För övrigt blev det en bra debatt som öppnande för att försöka göra en ännu bättre delad upphandling än sist. Peter Högberg och Caroline Axelsson är också engagerade i denna fråga vilket borgar för att det kan bli en bra politisk viljeinriktning på matens kvalité i Vimmerby.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar