lördag 30 april 2011

Bengt Ingemarsson vill inte flytta Turistbyrån till NÄS

I dagens Vimmerby Tidning framkommer två saker som jag vill skriva om. För det första så finns det ännu fler som höjer sin röst mot en flytt av Turistbyrån i detta skede. Jag instämmer med Bengt Ingemarsson att det vore olyckligt för handeln och för de besökare som kommer till Vimmerby med buss och tåg om Turistbyrån inte är lokaliserad i centrum. Vi måste göra det bra och möjligt för de som vill färdas klimatsmart.

För det andra reagerar jag starkt på att Teknik och service föreslår försämrade skolskjutsregler. Som centerpartist som vill ha en levande landsbygd där hela kommunen blomstrar är det mycket viktigt att människor, även småbarnsfamiljer och tonårsfamiljer kan bo och verka i exempelvis Locknevi, Skräddarefall, Sevedstorp, Falla och Gibberyd. Föräldrar som valt att bo långt från en busshållplats skall inte behöva byta jobb och köpa ytterligare en bil för att kunna skjutsa sina 16- och 17-åringar till Vimmerby gymnasium. Kostnaden blir dessutom mycket stor och elevflykt till andra gymnasier är en mycket stor risk av en försämring av skolskjutsreglementet.

Centerpartiet och KD reserverade sig mot detta förslag som snart skall behandlas i KS och KF. Centerpartiet har gått till val med att inte försämra skolskjutsreglerna. Tvärtom , finns utrymme så förespråkar vi generösare regler för våra barn och unga som inte själva valt bostadsort. Samhället har ett ansvar för att göra hela landet levande...lanthandlare, landsbygdskolor, landsbygdföretag kan drabbas av skolskjutsförsämringar.

1 kommentar:

  1. Jag kan bara hålla med Ingela om allt detta.
    Dels om turistbyrån, men allra mest om skolskjutsarna.
    Vill vi ha en levande landsbygd eller en igenvuxen, förbuskad där ingen bor och verkar, där inga kor går och betar? Är det verkligen vad våra politiker i S och M vill? Att barn och ungdomar ska traska och gå upp till 6 km enkel väg på smala och på vintern mörka, snöiga och hala landsvägar för att komma till bussen och skolan? Vill de inte att de yngre familjerna ska bosätta sig på landsbygden? Hur tänker dessa politiker egentligen? Jag är glad att jag är Centerpartist och har tagit ställning i frågan

    SvaraRadera