tisdag 9 december 2014

Kommunfullmäktige igår

Sex och en halv timmas sammanträde och vi gick i mål med den föredragningslista som vi inte hunnit igenom på två tidigare möten. 

Delvis var det avslaget på majoritetssidan då oppositionen ställde frågor som besvarades med tystnad. Är det så demokratin ska se ut i Vimmerby under denna mandatperiod. Paret Carlsson saknades på modearatbänken och ärligt talat så saknade jag Leif och Annika som jag tror har varit med på alla KF-möten som jag tjänstgjort på under förra mandatperioden. 

Vi fick också klara besked av Peter Högberg om att oppositionen inte kommer att involveras i utvecklingen av Vimmerby kommun. Besluten kommer att avgöras på moderaternas och socialdemokraternas gemensamma gruppmöten. Men oppositionen vill bidra och har många förslag i bakfickan som vi kommer att lägga fram under mandatperioden. 

Vi föreslog två miljoner extra till BUN igårkväll eftersom vi ser växande behov med större barnkullar i förskolan och många års underbudgetering av grundskolan. Igårkväll fick vi veta att gymnasieskolan har 130% högre kostnad än jämförbara kommuner men det är en siffra som inte stämmer och det är  olyckligt att vi har ett kommunalråd som är så slarvig med faktaunderlag. Godtycke är ledningsfilosofin och inte grundläggande och faktiska underlag. 

På morgon-TV beskriver man att de kommuner som mest behöver skolutvecklingspengar söker inte stödpengar. Har Vimmerby sökt dessa? Hoppas det. 

Nu är det valfullmäktige om en vecka. Det ska bli spännande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar