tisdag 16 december 2014

Majoritetens löften levererade vid jultalet

Lennart Nygren, min efterträdare som kommunfullmäktigeordförande höll ett jultal till ledamöterna igårkväll och han presenterade delar av vad majoriteten kommer att leverera under denna mandatperiod.  Nygren lovade kostnadsfri kulturskola, friskvårdsbidrag, trygghetsboende, byggnation på Pistolsmeden och en budget i balans mm. Talet kommer att finnas i protokollet som justeras den 22/12 och som publiceras på kommunens hemsida. 

Jag ser fram emot att läsa den nya majoritetens politiska manifest för Vimmerby 2015-2018. Innan jul ska det publiceras. För det största oppositionspartiet är det givetvis mycket intressant att läsa då delar av majoritetens politik kommer vi givetvis att stötta medan andra delar som exemplevis försäljning av skog och fastigheter kommer vi yrka avslag på. 

Det som är bra för Vimmerby kommun ska vara bäst för Vimmerbyborna. Det är en central del i vårt valmanifest som vi kommer att ha som utgångspunkt i vårt politiska arbete framöver. 

Alla beslut ska även utgå från barnkonventionen enligt beslut i kommunfullmäktige och att sälja skog är inte en långsiktigt hållbar åtgärd för Vimmerby kommun. Skogen ska finansiera kommande generationers behov av service och tjänster genom avverkning och god skogsförvaltning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar