torsdag 11 december 2014

Vimmerby kulturskola och Socialdemokraternas förhandling om makten i Vimmerby

Kostnadsfri kulturskola föreslår socialdemokraten Peter Högberg och nu förväntar åtminstone jag att den politiska åsikten ska infrias när S kommit till makten i Vimmerby. Annars vore det väl svagt av S. Peter Högberg har nämligen pläderat för en kostnadsfri kulturskola så länge jag kan minnas och som vice ordförande i kultur och fritidsnämnden i Vimmerby bör det bli en självklarhet med kostnadsfri kulturskola i den nya majoriteten. Blir det inte så bevisar det ytterligare en svag förhandling för stora S med 19 mandat jämfört med M med endast 10 mandat. Kommunstyrelsens ordförande förhandlade S bort. De fick endast en vice ordförande post i KS och tre ordinarie platser jämfört med Moderaternas lika många. Utslagsrösten för ordföranden innebär att M kan avgöra alla frågor i KS inom majoriteten. Något oppositionsparti kan givetvis stjälpa eller hjälpa det ena eller andra partiet i majoriteten om det kniper. 

Nåt måste väl S få utöver socialnämndens ordförande och den posten innebar svagt valresultat för KD 2014 och kan knappast ses som annat än en belastning utom möjligen vad gäller de storligen ökade ordförandearvoden för en enskild socialdemokrat och en moderat i socialnämnden. Ett av kommunalråden borde ha tagit sig an den uppgiften inkluderat uppdraget som kommunalråd, tycker jag. Ordförande i BUN blir en annan socialdemokrat och det hade också kunnat vara en position för ett av de heltidsarvoderade kommunalråden. 

Personligen tror jag för övrigt inte på en kostnadsfri kulturskola, men gärna så låg avgift som möjligt med bibehållen kvalité. 

1 kommentar:

  1. Låneinstrument blev satsningen och inte kostnadsfri kulturskola

    SvaraRadera