fredag 5 december 2014

Smålandsnytt idag

Ohttp://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/odemokratisk-utesluta-oppositionen

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/m-och-s-stanger-ute-c

Expert instämmer med oss vad gäller inskränkningen av demokratin i Vimmerby när oppositionen utestängs. Beklagligt att Socialdemokraterna i Vimmerby inte inser betydelsen av den andra delen av sitt partinamn. 

Erik Wångmar säger att Socialdemokraterna i Vimmerby kan fälla krokben på sig själva genom att utesluta oppositionen i det förberedande presidiet.

– De hade nyss den positionen själva och efter nästa val så kan de hamna i opposition igen, säger Erik Wångmar.

S+M kan straffa sig

Erik Wångmar säger även att det nya samarbetet över blockgränserna har straffat sig på sikt genom att väljarna inte röstar på partierna i nästa val, det har han sett exempel på både från Nybro och Västervik.

– På kort sikt får de ett fastare grepp om politiken, men det har straffat sig på lång sikt, säger han.

– Det är vi medvetna om att ett parti kan komma ut som förlorare ur detta, men det är det värt för att få sitta i majoritet, säger Helena Nilsson (S).

Det är ovanligt men inte olagligt att inte ge oppositionen en vice ordförande-post. 

– Det här är ytterst omoraliskt, odemokratiskt och oschysst, men fullt lagligt, menar historikern och statsvetaren Erik Wångmar på Linnéuniversitetet.







Här är gänget som startade valrörelse idag och hade en Demokratiaktivitet på torget och som Smålandsnytt gjorde inslaget om. Vi fortsätter imorgon kl. 11-13 , samma plats. Välkomna att träffa oss imorgon . 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar