torsdag 18 december 2014

Samverkan med Linköpings universitet

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/62128/1/88/

Min insändare i dagens Vimmerby tidning där jag framhåller behovet av en utvecklad samverkan med Linköpings universitet liknade det avtal som Västervik träffat med universitet. 

Ska bli spännande att läsa svaret från kommunledningen på denna. Hoppas att det finns planer på samverkan på gång redan och att de nu kan kommuniceras. Annars får jag verkligen hoppas att majoriteten lyssnar på detta förslag som är mycket viktigt för kommunens näringsliv. Vi behöver fler tjänsteföretag och mer samverkan mellan Vimmerby gymnasium och olika högskolor. Fler föreläsningar om intressanta ämnen som stimulerar och utvecklar näringslivet på orten. 

Campus Vimmerby har bytt namn och projektet "nya vägar" där de tre kommunerna Hultsfred, Västervik och Vimmerby samverkar kring högskoleutbildningar kopplade till det lokala näringslivet hoppas jag inte tappar fart när Lena Nimhed nu har slutat sin tjänst i kommunen. Hon var drivande i det arbetet för kommunens räkning. Undrar vem som ersatt henne där. Någon som vet? 


1 kommentar:

  1. Denna insändare liksom många av den senaste månadens insändare har inte besvarats av den nya majoriteten. Är tystnad det som ska prägla denna mandatperiods demokratiarbete i Vimmerby ?

    SvaraRadera