lördag 15 juni 2013

Emil firas storslaget i Vimmerby

I helgen riktas blickarna mot Vimmerby! Emils nya miljö i Astrid Lindgrens värld invigs av 575 speciellt inbjudna gäster idag enligt Annika Doppings twitterinlägg igår. Media har redan fått sitt i torsdags och imorgon vankas stor invigning med Mark Levengood som gjort en film om Emils rötter och som ska inviga Emilutställningen på Näs imorgon. Vägen till Emil har duktiga och kreativa utställningsproducenten Annelie Karlsson och vaktmästare Tobbe Persson skapat. Storslagen och finurlig skulle jag tro att den är om jag känner dem rätt!

Dessa båda Emil-attraktioner kommer att betyda besöksrekord på såväl ALV som Kulturkvarteret Astrid Lindgrens Näs. Återkommer efter säsongen om jag hade rätt! Endast vädrets makter kan göra att det inte inträffar ett besöksrekord som jag ser det. Varmt välkomna till Vimmerby för att hjälpa till med besöksrekordet!

Inte nog med att Emil ska firas i Vimmerby. I Hultsfred firas en nygammal festival This is Hultsfred och stämningen där är på topp berättar man på FB.

Västervik firar karneval idag och det är en stor fest som startades av ett privat initiativ av en ung tjej om ryktet stämmer. Idag stängs stora delar av Västervik av för en hel mängd festliga aktiviteter.

Norra Kalmar län är fullt av entusiastiska kulturarbetare och entreprenörer . Här finns framtiden och den är ljusnande!

Bilden nedan är fotograferad i Vimmerby av min mamma år 1973. Vet du vem det är på bilden så svara i en kommentar och få äran av stor Emilfilmkunskap!

1 kommentar:

  1. Visst är det Olle Hellbom och Jan Olsson som tar en paus i filmandet av Emil i Lönneberga ...

    SvaraRadera