onsdag 12 september 2018

DJURSDALA-Sveriges starkaste centerfäste

Det brukar alltid vara Frödinge valdistrikt som får flest centerröster och de ökade i detta val men blev omsprungna av fantastiska Djursdala.

Djursdala ökade sina röstetal med 91% för Centerpartiet. 157 personer röstade på C 2018 jämfört med 75 2014. Det är en helt makalös framgång och det starkaste valresultatet i hela Sverige för ett enskilt valdistrikt.http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/har-rostade-over-halften-pa-c-om5458262.aspx

Våra företrädare i Djursdala har gjort ett mycket bra arbete. Jacob Käll, Lars Sandberg, Peter Karlsson, Sandra Carlsson och Angelica Gunnarsson har arbetet hårt för skolan i Djursdala och för samhällsföreningen. De har gjort en arbetsseger tillsammans med all oss i C i Vimmerby kommun. Vi ökade med 47% i kommunen och det innebär att C är största parti och har nu bollen för att skapa en majoritet som ska leda kommunen 2019-2022.

Leif Larsson leder det förhandlingsarbetet och han ska prata med alla partier utom SD. Anna Svensson och Lars Sandberg ingår också i förhandlingsgruppen för C. På måndag kväll har vi gruppmöte och då ska vi göra en första avstämning.

Idag genomförs onsdagsräkningen och det är drygt 400 röster som ska räknas i Vimmerby. Det kan bli förändringar så vi har inväntat denna sluträkningen innan vi förhandlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar