torsdag 13 september 2018

Valresultat Vimmerby

Nu har onsdagsräkningen genomförts och det blev inga förändringar vad gäller mandatfördelningen jämfört med valnatten. Det finns fortfarande en chans att Miljöpartiet kommer in i KF men då krävs det att Länsstyrelsen hittar två röster till. Om det finns två ogiltiga röster där två väljare av misstag har lagt i två valsedlar på MP så kommer den rösten att godkännas.

Nu går förhandlingsgruppen igång med sitt uppdrag att bilda en majoritet igång på allvar. De ska som Leif Larsson redan förmedlat i media, prata med alla partier utom SD.

Under tiden jobbar vi på med planering av hur vi i Centerpartiet ska förverkliga vår närodlade politik. Vi ska bygga den bästa landsbygdskommunen tillsammans med invånarna i hela kommunen.

VOK-skogen ska inte bebyggas med en förskola. 
Bostäder ska byggas i hela kommunen.
Alla skolor och förskolor ska utvecklas , inte avvecklas. 
Solel ska installeras på kommunala fastigheter. En inventering ska göras enligt den motion som KF har bifallit redan 2015 vad gäller att ta reda på vilka tak som är lämpliga att bygga solel på.
Vår motion om att ta fram en digitaliseringsstrategi och utreda hur vi har det med funktion och IT-kostnader ska bifallas snarast och verkställas.
Det kommer mer.


Det vi har lovat ska vi göra. Allt kan alltid bli bättre FRAMÅT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar