måndag 3 september 2018

Lööf, Macron och Bildt briljerar i Agenda

Jag är ju kvällstrött som en del av er känner till och då blir SVT Play en förutsättning för att jag ska kunna följa debatten på TV.

Jag kollade utfrågningen med Jimmie Åkesson igår kväll men höll på att somna så jag kan tyvärr inte referera den utfrågningen. Det finns det många andra som gör.

Nu på morgonen kollade jag in Agenda. Jimmie Åkessons debatt med Carl Bildt var intressant och visade så tydligt att SD inte har någon samarbetspolitik att presentera. De vill bara bryta söner och har ingen vision att försöka utveckla något samarbete någonstans. Det bekräftades också av Frankrikes president Emmanuel Macron i en fantastisk intervju strax därefter.

Avslutningsvis debatterade Annie Lööf arbetsmarknadspolitiken med Ylva Johansson. Där framstod Centerpartiets ledare som den politiker som har en plan för att utveckla svensk arbetsmarknad. Ylva Johansson har redan kastat in handduken verkar det som.

Inträdesjobb, lägre arbetsgivaravgift för unga , en reformerad arbetsförmedling med förmedlingspeng och kraftfulla åtgärder för att få in fler på arbetsmarknaden som krävs nu. Centerpartiet behöver finnas i en alliansregering som leder landet 2019-2022.

Ylva Johansson vill ha handlingsfrihet när lågkonjunkturen kommer men ingen förstår vad hon egentligen menar med det , konkret. Hon vill ha hög skatt och kan tyvärr inte presentera hur hon kan få in fler på arbetsmarknaden. Klassisk replik av Annie Lööf: En väderobservatör kan inte ta åt sig äran av att solen skiner och en arbetsmarknadsminister kan inte ta åt sig äran av att Sverige befinner sig i en högkonjuktur. Instämmer i den formuleringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar