fredag 30 augusti 2013

Energisatsning i SYDOST

Den 11 september har LRF en energiaktivitet norr om Kalmar som syftar till att intensifiera energiarbetet och inspirera fler att energieffektivisera och producera förnybar energi.

Nöbble gård invigs som FRAMTIDSFÖRETAG kl. 9 och Lennart Svenzen kommer att berätta om de olika energisatsningarna som amn gjordt på gården. Redan 2007 investerades tio miljoner i ett vindkraftverk på gården och i år har More Biogas börjat bygga en gemensam biogasanläggning som Svenzens är delägare i och dit gödseln från de 70 ekologiska mjölkkorna kommer att levereras för rötning och framställning av klimatsmart fordonsbränsle till bilar och bussar.

Samma dag erbjuds cirkelledarutbildning för de som vill leda kurser om Energiföretagande. Goda affärer på förnybar energi kommer att introducera de rådgivare som LRF kontrakterat och som erbjuder subventionerad energirådgivnng via Landsbygdsprogrammet.

Mycket på gång alltså och målet är mycket verkstad ute på gårdarna i SYDOST dvs Kalmar, Kronoberg och Blekinge län.

Klimatsamverkan i Kalmar län hjälper till att marknadsföra satsningen. Varmt välkomna alla intresserade.http://www.rfkl.se/Klimatsamverkan-Kalmar-lan/Nyheter/Nobble-Gard-nationellt-framtidsforetag/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar