söndag 25 augusti 2013

Motion om snabbare motionshantering!

Idag har jag skrivit ett förslag på snabbare motionshantering. Jag vill att det ska vara som i Nybro med max. sex månaders motionshantering från inlämning till avslag, bifall eller besvarad motion i KF. Idag står det i kommunfullmäktiges arbetsordning att det maximalt ska ta ett år men trots det så tog det ett år och fem månader innan min och Annas motion nu ska förhoppningsvis bifallas i fullmäktige. Olyckligt med tanke på att en av att-satserna är inaktuell på grund av att den föreslog att en strategi för att göra Vimmerby till en bättre arbetsgivare skulle vara framme till rambugetarbetet för 2014-15. Rambudgeten antogs i juni 2013.

Vet inget annat sätt än att lägga en motion för att föreslå detta så även om det känns onödigt att lägga denna motion så är det det enda sättet att lämna förslag som kommunfullmäktigeledamot. Då är det extra viktigt att motionshanteringen går snabbt så att ledamöterna känner att de kan påverka politiken. Även små partier och oppositionspartiernas ledamöter måste ju ha möjlighet att på verka effektivit i demokratibranschen.

Motionen vill jag skicka in imorgon till kommunkansliet för inlämning i samband med höstens första fullmäktigemötet som äger rum i slutet av september. Fullmäktige i augusti är inställt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar