tisdag 27 augusti 2013

Karin Adelsköld

Jag kan rekommendera sommarprat i P1 med Karin Adelsköld. Hon beskriver så roligt sin längtan efter att äta ketchup under uppväxten utanför Linköping med föräldrar som valde alternativt gröna vågen-liv.

Under programmet beskriver hon sin revolt och sin frustration över att föräldrarna valde att leva så extremt. Varför kan vi inte vara normala? frågade hon under tonårstiden då hon ville se på Dallas som alla andra.

Till slut konstaterar hon beundrande att de livsval som hennes föräldrar gjorde för 40 år sedan dvs att odla biodynamiskt och köpa second hand var riktiga ut ett hållbarhetsperspektiv utom möjligen Dallas-förbudet. Hon har även insett att ketchup är både onödigt och äckligt och hon beskriver hur hon väljer ekologisk mat om den inte är för dyr och vindruvor om hon är riktigt sugen på dem fast hon är noga med att skölja dem osv. Intryck under uppväxten sätter sina spår även om det tillhör att revoltera mot dem under tonårstiden. Hennes far lyssnade jag på i fredags . Han är musiker, bor i Vena och spelar bland annat i Wild Rover och "Fy skråen vilket härj " fanns med i låtlistan i programmet.

I höst blir hon programledare för SVTs nya lördagsunderhålllning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar