måndag 23 mars 2015

Dialog med kommunalrådet!

Det finns en sida på Facebook som heter dialog med Kommunalrådet. Den är upplagd av det ena kommunalrådet som nu tjänstgör för Vimmerby kommun sedan årsskiftet. Sidan gjordes under valrörelsen år 2014 och nu är profilbilden utbytt till en bild på de två kommunalråden. Sidan heter dock fortfarande dialog med kommunalrådet. Helen Nilsson har ännu inte haft någon dialog på denna facebooksida. Hur kan det komma sig att socialdemokraterna är så tysta och blyga när de nu äntligen har tagit makten med hjälp av Moderaterna i Vimmerby kommun och placerat oppositionen utanför alla presidier. Hur kan det komma sig att ingen i S skriver insändare eller kommunicerar med medborgarna? 

Vi väntar fortfarande på ett förtydligande kring vilken politik som de två partierna med Micael Glennfalk och Helen Nilsson som kommunalråd ska genomföra år 2015-2018. Vimmerbyborna börjar snart tappa tålamodet samtidigt som det finns signaler om att det ska sparas överallt och på allt ute i verksamheterna. Men det finns inga politiska beslut om besparingar. Denna vecka kommer bokslutet och det kommer att visa hur stor besparing som krävs 2015 för att återställa underskott från 2014. En tredjedel av underskottet ska nämligen återställas året efter. Jag gissar på drygt 20 miljoner minus för 2014 och det innebär att Vimmerby kommun måste spara cirka 7 miljoner bara för att återställa den synden. Vilka verksamheter ska drabbas eller ska det lösas med en stor skattehöjning? Ingen information har delgetts oppositionen från den budgetberedning som arbetar åt kommunstyrelsen utan att ha blivit utsedda. Gränsögruppen kallas beredningen som enligt Tomas Peterson som ingår i beredningen inte är en beredning utan en arbetsgrupp. Enligt honom är KS budgetberedning. Enligt Helen Nilsson är Gränsögruppen kommunstyrelsens budgetberedning. 

Den 31/3 presenteras Gränsögruppens budgetbeslut enligt tidsplanen som majoriteten i KS beslutat om den 17 februari. Efter det sker dialogdagen den 7 april och sedan ska KS besluta om rambudget som KF ska besluta om den 4/5 på ett extra insatt KF (minst 10000kr kostar bara det). 

En medborgare tycker på nedanstående sida att det behöver byggas lägenheter i Vimmerby. Vimarhem var redo att bygga lägenheter mittemot Lönnen för tre år sedan men stoppades av kommunalrådet Micael Gelnnfalk som ville att Vimarhem skulle bygga ett trygghetsboende istället. Inget av detta är verkställt och nu förs dialog med Riksbyggen om att sälja Granen och villkora att Granen byggs ut. Samtidigt borde Vimarhem snart få börja bygga. Problemet är väl att kommunen kanske inte får låna mer just nu. Kan Vimarhem bygga ändå? Det skulle verkligen behövas för kommunens attraktionskraft. Jag vet flera som söker boende i Vimmerby och som har svårt att finna detsamma. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar