Karin Bradley, biträdande lektor i hållbar stadsutveckling, KTH och Pernilla Hagbertdoktorand i hållbar byggd miljö, Chalmers & KTH som är forskare skriver intressant i SvD förra helgen och den sistnämnda analysen är mest intressant för den pekar på landsbygdens möjligheter att bromsa urbaniseringen i Sverige och samtidigt skapa en mer hållbar utveckling i landet.
Närodlad politik innebär närhet till beslut och att kunna påverka sin egen vardag. Det handlar också om en grön, social och jordnära liberalism.
- Tycker du det är viktigt att hela landet utvecklas och mår bra?
- Att växande företag och ett starkt miljöengagemang är grunden för grön omställning till ett hållbart samhälle?
- Gillar du öppenhet och självbestämmande?
Det gör vi också och därför driver vi en närodlad politik.
Närodlad politik beskriver vår syn på var jobben skapas, och var makten ska ligga. För en grön omställning till ett hållbart samhälle behövs fler gröna jobb. Vi är övertygade om att miljö och tillväxt i hela landet är varandras förutsättning.
Närodlad politik är också vardagsnära som nya cykelvägar, närproducerad mat på dagis och bredband som ger dig möjlighet att arbeta vart du vill. Det handlar om att skapa förutsättningar för att leva, bo och jobba i hela landet.
Närodlad politik fångar vårt ursprung på landsbygden och vår jordnära identitet som går tillbaka i generationer och fortfarande driver utvecklingen i hela landet. Vi ser det på bruksorten som genom entreprenörsanda blivit en turistmagnet och vi ser det bland de tusentals småföretagare som vill växa och anställa.
Närodlad politik med vardagsnära beslut betyder däremot inte att staten ska vara mindre. Våra gemensamma utgifter för vård och skola är en förutsättning för ett tryggt, långsiktigt samhälle.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar