söndag 8 mars 2015

Söndagsblogg

Vad fokuserar den politiska ledningen i Vimmerby på? 

Heta debatter och diskussioner på insändarsidor och på sociala medier verkar vara det enda som intresserar det ena kommunalrådet, för tillfället. Det andra kommunalrådet är tyst. 

Vilken strategi finns för att leda Vimmerby mot framtiden. Det finns många möjligheter för Vimmerby men det måste till en tydlig politisk ledning för att möjligheterna ska tas tillvara på ett kostnadseffektivt sätt. 

Vilket politiskt program har formulerats av S och M? Jag förväntar mig att S som det ledande partiet inom den politiska ledningen snarast ska ta kommandot och visa Vimmerbyborna hur de vill utveckla kommunen under mandatperioden. Vindflöjelpolitik är inte att rekommendera. 

Saknas politisk handlingskraft blir det vakuum i vackra Vimmerby. Vi väntar på gemensamma visioner och politiskt handlingsprogram för denna mandatperiod. Alliansen skapade ett visionsdokument år 2012 som KF antagit 20121217 (länk nedan) och det är ju de visionerna som gäller tills KF antagit nya visioner. 

Det kan väl inte S acceptera. De hade ju ett eget visionsdokument som de yrkade bifall på. Är det inte dags att damma av det dokumentet när man sitter som största parti i en tvåpartikonstellation med M? 

Valet ägde rum den 14/9. S och M gjorde upp i all hast innan Micael Glennfalks semesterresa i oktober och fortfarande finns ingen strategi och inga visioner . Många debattinlägg finns dock på kommunens hemsida på kommunalrådets blogg och många insändare om ITSAM och budgetprocessen MEN inget om några nya visioner för Vimmerby under S och M -styret. 

http://www.vimmerby.se/PageFiles/324/Visioner%20och%20övergripande%20mål%20för%20Vimmerby%20kommun%202012-2022%20-%20KF%202012-12-17%20§%20245.pdf

Visionernas mål ska gälla fram till 2022 och bland annat ska det vara tvåårsbudgetar men den visionen är ju redan omvärderad. Mer privat drift är en annan vision som sannolikt M och S kommer att förändra vad gäller Vimmerby Gata. Där finns ett alternativ som ordförande i VEMAB ansåg skulle vara bra. Behålla Vimmerby gata AB som bolag men med mindre antal anställda. C stöttar det förslaget men S och M verkar vilja driva Gata som utskott under KS eller dylikt. Personalen behöver få ett besked om de politiska intentionerna i denna viktiga fråga. Och det är bara en av alla frågor som flyter fritt utan politisk ledning i Vimmerby . Oppositionen jobbar strategiskt vidare tillsammans för att öka Vimmerby attraktionskraft. 

I denna länk finns organisationsöversyn som gjordes 2011. Är förslagen verkställda? http://www.vimmerby.se/PageFiles/7832/Slutrapport%2013%20november%202011.pdf

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar