fredag 12 augusti 2016

Opinionsläget är intressant på många sätt nu

IPSOS senaste mätning och rapport visar en del intressanta saker. 
Centerpartiet ökar och jag noterar att miljöfrågorna är verkligen i fokus nu. 

Centerpartiet är det mest trovärdiga miljöpartiet i Sverige nu och har också en mycket bra småföretagarpolitik och landsbygdspolitik med decentralisering som mål för partiets närodlade politik. 

Skola och utbildning är ett politikområde som jag anser att Centerpartiet bör vässa och därför är jag extra glad för att Fredrik Christensson väljer att göra ett besök i Norra länet den 9 september. Fredrik är ansvarig för Centerpartiets politik vad gäller högre utbildningar och han bjöds in till Västervik kommun av Jerry Engström på Campus Västervik när de sågs på Almedalen. Nya vägar är en satsning som Västervik, Vimmerby och Hultsfreds högskolecentrum gör och som nu uppmärksammas av oss i C. Från hemsidan kopierar jag: 

Vad är ”Nya vägar”?

NYA vägar är ett pilotprojekt där vi vill testa en ny modell för att med hög kvalitet erbjuda efterfrågad högskoleutbildning på en ort utan eget lärosäte – i nära samverkan med kommunala aktörer samt arbetsgivare i området. Vi har vänt oss till regeringen med en ansökan om projektmedel för en treårig pilotperiod där följeforskning och effektstudier kan ge ny kunskap om såväl samverkansmodellen i sig som distanspedagogisk utveckling.

”Nya vägar” är ett nationellt kunskapsinspel där vi vill pröva att bryta ny mark för svensk högre utbildning – utan att ge avkall på kvalitet i utbildningen eller studentens möjlighet till en god akademisk miljö och utveckling.

”Nya vägar” söker nya möjligheter för såväl akademin som kommun och lokala arbetsgivare att mötas i ett spännande kunskapsutveckling. ”Nya vägar” söker svar på flera frågor:

  • Hur kan vi bidra till att stärka kompetensförsörjningen i mindre städer och på landsbygden?
  • Vilken ny kunskap kan vinnas genom denna nya samverkansmodell – för alla ingående parter?
Läs mer på : 
http://nyavagar.se

Noterar också i IPSOS mätning att det finns ett parti i riksdagen som inte alls ser miljöpolitiken som ett område där man har en politik. Det partiet har i princip bara ett politikområde. 

Någon expert sa att enfrågepartier i en demokrati inte har någon framtid och det är så sant som det är sagt enligt mig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar