fredag 1 april 2016

Aprilsnö är "fåragö"

Trodde att det var ett aprilskämt med snöfall utanför fönstret i morse. Men det blir väl ett bra tillskott för växtligheten enligt bondepraktikan. "Aprilsnö är fåragö"(gödsel till fårorna). 

Tomatplantor och djungelgurkaplantorna är omskolade och växer så det knakar tillsammans med chiliplantorna. 

Budgetberedningsarbetet går in i en ny intensivare fas med dialog på måndag, KS på tisdag. KS AU den 11/4 och två dagar ekonomiärenden med KS AU den 14-15 april. Paralllelt med detta ska vi anta årsredovisningen för år 2015. Mycket intressant läsning. 

På KS den 5 april ska vi äntligen få en ekonomisk redovisning av byggnationen av äldreboendena Vimarhaga och Borghaga. Den redovisningen har jag efterfrågat sedan i oktober men den är försenad på grund av en tvist har jag fått till svar. 

Ekonomisk redovisning av slutförda projekt är en mycket viktig del i kommunstyrelsens arbete och jag väntar också på det parkerade fiberprojektet som skulle ha pågått fram till 2017 men som bromsats av KSO nu. ITSAM utreder projektet och ska presentera hur de anser att satsningen ska utvecklas. Under april månad ska vi få den rapporten i KS så jag antar att det är den 19/4 som gäller eftersom det ärendet inte finns på dagordningen för sammanträdet den 5 april. Här kan du läsa vad KS ska hantera på tisdag. http://www.vimmerby.se/PageFiles/1435/Ärendelista%20KS%202016-04-05.pdf. Motionen om kollektivavtal finns med på ärendelistan och det är ett viktigt beslut för oss i C. Vår inköpssamverkan med sex kommuner har redan en beslutad policy kring vad vi kräver av de leverantörer som vi skriver avtal med och det är den policyn som ska gälla anser vi. (beslutades av alla sex kommunerna under 2015. 

Nästa vecka får också en intressant final med distriksstämma i Hultsfred med matmässa. Den 9 april är det som gäller iår. Tre seminarier blir det också: antibiotika, upphandling och livsmedelsstrategi för Kalmar län. 

Carolina Gunnarsson som är regionförbundets projektledare för genomförandet av strategin : "Växande värde" kommer och föreläser för alla intresserade. 

T F Partiordförande Anders W Jonsson kommer också och håller föredrag kl. 13 för alla sympatisörer. En bra dag för centerrörelsens utveckling i länet. En kraftsamling helt enkelt med fokus på vår närodlade politik för hela Kalmar län. Välkomna ! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar