onsdag 16 november 2016

Landsbygdsråd ikväll

Carina Östh som är projektledare för arbetet med att ta fram en social lokal utvecklingsstrategi som ska fungera som vår lokala utvecklingsplan kopplad till översiktsplanen ska delta ikväll. Då kommer hon att berätta om arbetet som ska leda till en plan som ska antas i kommunfullmäktige i sepetember 2017. 

Tillväxtverket medfinasierar detta arbete för att stärka den lokala attraktionskraften i vår kommun. 

Surahammar, Flen, Överkalix, Haninge, Härjedalen, med flera kommuner besöker just nu Vimmerby. Tillväxtverket arrangerar en konferens för dessa kommuner som alla fått medel för att stärka sin  attraktionskraft. Jag träffade dem igår kväll och hade ett mycket givande samtal med en Ultunesare från Haninge som utbildat sig på SLU till landskapsarkitekt några år före mig och som nu arbetar som utvecklingsplanerare på Haninge kommun. Ett givande samtal med en storstadsbo som lever med helt andra förutsättningar än vi i sitt dagliga värv.  

Idag ska de samlas på Astrid Lindgrens Näs och utbildas i kommunikation. Hoppas att de får en givande dag.

På tal om kommunikation så noterar jag slutligen att Hultsfreds kommun gjort en film som ska locka till att fler väljer att söka jobb och flytta till vår grannkommun. Infallet som är en humorgrupp i Stockholm har producerat filmen som fått 75000 visningar redan. Vimmerby ska också producera en film men vi gör det mer själva till en förhoppningsvis lägre kostnad. Västervik har också producerat bra men dyra reklamfilmer om sin kommun genom en amerikansk producent. 

Vimmerby ska välja en lokal filmproducent tycker jag. Det är närodlad politik för mig!

Hultsfreds film är rolig men tyvärr har lokalbefolkningen inte helt oväntat mottagit den med delvis skepsis då produktionen lagts ut på ett företag utan lokal förankring. Hur som helst är filmen välgjord och med modern Yuotube-humor. Hoppas att den ger Hultsfreds kommun förväntad effekt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar