tisdag 29 november 2016

Reflektioner efter budgetfullmäktige i Vimmerby kommun

Vi yrkade på att byta oljepannorna i Pelarne och Djursdala skolor samt i Resecentrum och konvertera till ett mer klimatsmart värmesystem i dessa tre fastigheter samt vänta med att bygga om Tuna skola till förskola på andra våningen och utreda hur man kan bygga i markplan istället. 

Varken, M, S , MP eller V ville göra dessa investeringar vilket vi beklagar då det skulle  bidra till vårt klimatarbete och att hela vår kommun skulle utvecklas. Tyvärr ville man inte heller bifalla att stimulera externa aktörer att skapa förskoleplatser vilket skulle öka valfriheten i Vimmerby eller göra en långsiktig investeringsplanering. 

Vi fortsätter oförtrutet med att driva vår närodlade politik för hela kommunens utveckling och gläds över att vi blir fler och fler centerpartister som vill engagera sig och göra hela Vimmerby kommun bättre. Lars Sandberg och Dennis Lindström deltog intresserat från läktaren i det 6 och en halv timmar långa sammanträdet och de är två av våra nyaste medlemmar som vi verkligen vill ge mer uppdrag och förtroende framöver. 

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/vimmerby-har-fortsatt-lanets-hogsta-skatt-20161129/

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/politik/e/9344/sa-har-gick-det-till-nar-budgeten-klubbades/

Slutligen kan jag inte låta bli att småle åt den lilla felskrivningen som Gudrun Brunegård uppmärksammade och tycka lite synd om de "frusna bidragen" så här i vintertid. Jag yrkar på en fleecetröja till de frusna föreningsbidragen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar