onsdag 4 maj 2016

En vanlig dag i Vimmerby

Mina dagar i Vimmerby som oppositionsråd är välfyllda med fantastiska möten. Igår samtalade jag givetvis med Helen Nilsson och Tomas Peterson samt Erik Paulsson en stund på eftermiddagen då vi på mitt initiativ sammanstrålade för att diskutera ett viktigt ärende som vi hade uppe på KS au i måndags och som det framkommit lite ny information om som påverkar beslutet. 

Jag träffade också en företagare vid torget som bjöd på en kopp underbart morgonkaffe och ett konstruktivt samtal om hur Vimmerby skulle kunna utvecklas. 

Jag har haft två mycket konstruktiva samtal med två olika personer som arbetar i kommunhuset. Samspelet mellan politiker och personal är avgörande för att beredningen av de beslut som vi politiker har uppdraget att ta ansvar för ska ske effektivt och bli smidigt verkställda. Väl förberedda skrivelser och underlag är GULD värt för oss politiker. 

Strax efter lunch stötte jag på en annan företagare som gav mig flera goda förslag på hur det skulle kunna byggas bostadsrätter i privat regi i Vimmerby. Det behövs fler detalplanelagda tomter för att det ska kunna förverkligas och den bollen drar jag nu vidare inom kommunen och bland de politiker som jag vet har stor kunskap och erfarenhet av planfrågor och bostadsbyggande. Magnus Danlid och Bo Svensson fick jag en bra mejldialog med om detta. 

Tomas Holgerson slog mig en signal på sen eftermiddag och vi resonerade bland annat om sol och elbilar samt varför kommunen inte ersätter motorgräsklippare med eldrivna klimatsmarta robotar. Han uppmärksammade mig även på att det inte är stripat för synskadade på Hälsocentralen i Vimmerby: 

"Vid Hälsocentralen är det inte så noga med omsorgen. Det är nu många år sedan ”lätt avhjälpta hinder” för funktionsnedsatta skulle vara borttagna och ännu längre sedan det blev lag om det.  Trappstegen i de gamla ljusa marmortrapporna är fortfarande lika riskfyllda för oss som ser dåligt. Jag kan tipsa Landstinget om att jag har mycket kvar av en rulle med svart-gul varningstejp som jag brukar sätta på översta och nedersta trappstegen för att de ska synas bättre." Hoppas att det kan ordnas snarast innan det händer en olycka. 

Det är i mötet med människor som vi utvecklas och som politiker är jag mycket tacksam för många goda samtal och förträffliga förslag om hur Vimmerby kan utvecklas. Fler får gärna höra av sig med förslag och synpunkter. Ring på 0492-769007 eller mejla på ingela.nilsson.nachtweij@vimmerby.se

Jag blev idag via telefon inbjuden till ett möte av en förening i en av kommunens kransorter och det mötet bokades in till nästa onsdag. Det ska bli spännande att få lyssna till deras behov och visioner för sin verksamhet och hur de anser att kommunen kan stötta.

Idag ska jag äta lunch med Lis- Astrid Andersson och en lärare som nu slutar och flyttar till en annan kommun för ett rektorsjobb. Spännande att höra hennes berättelse och upplevelser som anställd i Vimmerby kommun under 25 år. 

I eftermiddag ska Erik Paulsson och jag dricka en kopp kaffe och samtala med en medborgare som är mycket kunnig och erfaren vad gäller stora projekt och som varit delaktig i fiberutbyggnad mm på flera orter. Konstruktivt samtal om hur Vimmerby fiber skulle kunna hanteras är målet med det mötet. 

Tillsammans bygger vi ett hållbart Vimmerby, föreningsliv, näringsliv och kommun i ett fruktsamt samarbete med ALLA Vimmerbybor i HELA kommunen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar