tisdag 17 maj 2016

KS-resa idag

Intressant dag idag med besök i olika verksamheter. Flaka mjölk ska bli extra roligt att besöka igen då det är några år sedan jag var på min fars föräldragård och som nu drivs av min kusin och hans familj och en grannfamilj. Tyvärr hinner vi bara med en halvtimmas besök enligt det fullspäckade programmet med besök på Kulturskolan, VIF och ALV innan finalen i FLAKA. Näringslivsenhetens Carina Östh har ordnat programmet för dagen. 

Hoppas på att vi får en rapport under dagen hur det går med dialogen med FBSK som Helen Nilsson och Peter Högberg ska ha för att vi i KS ska kunna ta beslut om deras byggnation av omklädningsrum i samverkan med allmänna arvsfonden och Smålandsidrotten med flera den 24 maj med omedelbar justering och därefter beslut i KF den 30 maj. Hoppas att den tidsplanen håller så att FBSK snarast får ett besked om sin ansökan. 

Mediadebatten om skolans budget måste också diskuteras i KS snarast med fokus på att upprätthålla lärartätheten i grundskolan. Jag konstaterar att Helen Nilsson, Magnus Gustafsson och Tomas Peterson har olika uppfattningar om hur flyktingpengarna inom skolan ska användas 2016 och 2017.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar