torsdag 26 maj 2016

FRIZON FINNS UTE NU

Tidningen FRIZONs senaste nummer släpptes igår och jag imponeras av kavlitén på denna tidning. Ett riktigt läsvärt magasin med snygg design och lockande layout.

Grattis samhäll- mediaprogrammet som gjort det igen och som upprepade gånger prisats för sina produktioner.

Den viktigaste artikeln i tidningen är den om hur flickor och pojkar, tjejer och killar fotograferas, hur det kvinnor objektifierade och sexualiseras medan män män målas ut som respektabla, värdiga och dominanta.. Läs denna artikel och reflektera över hur det ser ut i tidningar, på nätet osv. Jämställdhetsarbetet har gått framåt men mediabilderna är mindre jämställda nu än på länge. Därför är det så bra när unga människor är medvetna och lyfter denna fråga. Det är så viktigt att synliggöra det tydligt ojämställda exponerandet av män och kvinnor. 

Som kvinna i politiken har jag ofta uppmärksammat jämställdhetsfrågan och exempelvis krävt att kommunen tar fram en jämställdhetsplan. Det skulle varit klar och antagen 2015 enligt folkhälsoplanen. Hoppas att den kommer fram för antagande i kommunfullmäktige snart. 

http://www.vimmerby.se/PageFiles/320/Folkhälsoplan%202015-2018.pdf

Motionen om att uppdatera kommunens jämställdshetsplan avslogs av KF tyvärr. http://www3.centerpartiet.se/Lokal/Vimmerby/Politik/Motioner/Motion-till-kommunfullmaktige-i-VimmerbyBRVimmerby-behover-bli-annu-mer-jamstallt-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar