torsdag 12 maj 2016

Nybildat kompetensråd med Vimmerbys kostchef som deltagare

Grattis Sofia Andersson för att ha blivit utsedd att delta i detta nybildade kompetensråd kring MAT. 
Vimmerby blir bara bättre och bättre på MAT med Ingebo hagar, Astrid Lindgrens Värld, Brygghuset, Stadshotellet  med flera och kommunen som viktiga aktörer som utvecklar MATEN i vår region. Sofia Andersson är den enda kommunala kostchefen som ingår i Kompetensrådet MAT och det är mycket bra att just Vimmerbys kostchef finns med i detta sammanhang. Jag ser det som en garant för att Vimmerby gymnasiums restaurangutbildning ska kunna breddas och att det skulle kunna utvecklas fler matutbildningar med fokus på närodlad livsmedelsföädling. Det finns en stor efterfrågan på mer närodlat i Vimmerbyregionen. Inte minst besöksnäringen har med ALV som lok utvecklat maten och Stadshotellet , Brygghuset med flera följer efter och har kommit jämsides med ALV vad gäller matkvalite och närodlat nu.  

Nybildat "Kompetensråd Mat"

”Kompetensråd Mat” ska fungera som en regional mötesplats för arbetsgivare och utbildningsanordnare inom livsmedelsområdet, dvs hela kedjan från jord till bord (primärproduktion, förädling, restaurang, storkök, livsmedelshandel).  Projektet ska utveckla och utvärdera en modell för hur man kan stärka samverkan kring kompetensfrågor i en hel bransch. Samarbetet har tre huvudspår – gymnasieutbildningar/collegekoncept, YH-utbildningar och fortbildning av befintlig personal.

Följande personer sitter i ”Kompetensråd Mat”:

Marcus Andersson

KLS Ugglarps

Sofia Andersson

Vimmerby kommun

Åsa Andersson

Landstinget i Kalmar län

Katharina Arvidsson

ICA Maxi Västervik

Maria Bergström

Linnéuniversitetet

Doe Mena Berlin

Guldfågeln

Magnus Bjurhjerta

Ekerum Resort Öland

Johanna Brolin

Regionförbundet i Kalmar län

Tova Johansson

Hushållningssällskapet Småland Blekinge

Ola Lindblom

Arbetsförmedlingen

Weine Lindström

Lernia

Kicki Löwenham

Jenny Nyströmskolan

Per-Göran Sigfridsson

LRF Sydost

Arbetet finansieras under det första året med pengar från EU (sociala fonden) och regionförbundet (regionala utvecklingsmedel) och kan kopplas till livsmedelsstrategins åtgärd nummer 1. 
Projektledare: Jörgen Tannerstedt, jorgen.tannerstedt@rfkl.se, tfn 0480-448364

Sidan uppdaterad av: Göran Svensson 2016-05-11Dela och tipsa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar