Nybildat "Kompetensråd Mat"
”Kompetensråd Mat” ska fungera som en regional mötesplats för arbetsgivare och utbildningsanordnare inom livsmedelsområdet, dvs hela kedjan från jord till bord (primärproduktion, förädling, restaurang, storkök, livsmedelshandel). Projektet ska utveckla och utvärdera en modell för hur man kan stärka samverkan kring kompetensfrågor i en hel bransch. Samarbetet har tre huvudspår – gymnasieutbildningar/collegekoncept, YH-utbildningar och fortbildning av befintlig personal.
Följande personer sitter i ”Kompetensråd Mat”:
Marcus Andersson | KLS Ugglarps |
Sofia Andersson | Vimmerby kommun |
Åsa Andersson | Landstinget i Kalmar län |
Katharina Arvidsson | ICA Maxi Västervik |
Maria Bergström | Linnéuniversitetet |
Doe Mena Berlin | Guldfågeln |
Magnus Bjurhjerta | Ekerum Resort Öland |
Johanna Brolin | Regionförbundet i Kalmar län |
Tova Johansson | Hushållningssällskapet Småland Blekinge |
Ola Lindblom | Arbetsförmedlingen |
Weine Lindström | Lernia |
Kicki Löwenham | Jenny Nyströmskolan |
Per-Göran Sigfridsson | LRF Sydost |
Arbetet finansieras under det första året med pengar från EU (sociala fonden) och regionförbundet (regionala utvecklingsmedel) och kan kopplas till livsmedelsstrategins åtgärd nummer 1.
Projektledare: Jörgen Tannerstedt, jorgen.tannerstedt@rfkl.se, tfn 0480-448364
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar