tisdag 10 maj 2016

Reflektioner

Häromdagen träffade jag en medborgare som uttryckte att han saknade majoritetens politiska åsikter i Vimmerby kommun nu efter folkomröstningen. Jag saknar också en vision för det lila samarbetet. Vi har fortfarande inte någonstans fått ta del av någon gemensam plan för kommunen utöver de punkter som Peter Högberg producerade på sin blogg den 25 december 2014 om samarbetets mål under innevarande mandatperiod. 

Att vara politiker är att ha visioner och en långsiktig plan för samhällsbygget. Centerpartiet i Vimmerby har http://www3.centerpartiet.se/Lokal/vimmerby/ formulerat vår närodlade politik som ska få hela kommunen att växa och vi driver vår linje i alla politiska frågor som kommer upp. Ibland får vi kompromissa och diskutera oss fram till ett förslag som vi kan stå bakom tillsammans med M och S. Ibland beslutar vi tillsammans med M, KD och L  med flera som i exempelvis frågan om kravet på kollektivavtal som S och V ville kräva av alla de företag som kommunen gör affärer med. Vi har en inköpssamverkan med sex kommuner där vi kommit överens om riktlinjer och vad vi ska kräva. Fokus är schyssta villkor och hållbarhet i de företag som vi gör affärer med. Konsekvenserna skulle ha blivit stora om inte M, C, KD, L och SD röstat nej till S-motionen om krav på kollektivavtal då vi inte heller hade kunnat fortsätta med den inköpssamverkan som vi har med våra grannkommuner

Slutligen hittade jag två texter som säger en del kring effektivitetsarbete och prioriteringar när ekonomin kräver nytänkande. Vad som krävs i budgetberedningsarbetet 2017 enligt mig är hårt arbete för att nå väl genomtänkta beslut för alla oss som bor i Vimmerby kommun. Det viktigaste nu är att alla i kommunledningen ser framåt och hanterar det läge som vi har att förhålla oss till och gör de bästa möjliga prioriteringarna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar