fredag 9 december 2016

9 december

Nio komma två får inleda mitt blogginlägg den nionde december 2016. Det högsta väljarstödet på 26 år samma dag som Annie Lööf håller sitt jultal. Ett tal där hon lyfter humanism, valfrihet, trygghet och vikten av att säkra vårt lands gränser genom ett ökat tillskott till försvaret. I en tid av upprustning i öster och ökande terrorhot så anser jag att det är en klok och vitkig säkerhetsfråga. Egentligen anser jag att världen behöver nedrustning men i den tid vi lever så behöver vi öka tryggheten med mer multilaterala överenskommelser och då är ett medlemskap i Nato i samverkan med att Finland ansöker om detsamma en rimlig strategi för att öka säkerheten. 

Centerpartiet vill möjliggöra valfriheten och vi anser att Reepalus utredning ska läggas i en byrålåda. Kvalite i skola, vård och omsorg behöver utsättas för konkurrens för att fortsätta att utvecklas och effektiviseras. Ett lokalt exempel som bevisar det är att Förskolan Linnea och Ugglan bidragit till utveckling av den kommunala förskolan och nu arbetar vi i ett system med valfrihet för de föräldrar som vill prova en förskola i annan regi än den kommunala. Och det kräver inte mer resurser för att kunna välja ett annat alternativ. Självklart ska kraven och uppföljning av privat vård, skola pch omsorg vara lika noggrann som den för det offentligt drivna. 

Avslutningsvis vill jag kommentera att min gamla kursare Johan Rockström just nu på SVT morgon kommenterar Trumps val av en klimatförnekare som myndighetschef. En tillbakagång för klimatarbetet i världen då denna person driver näringslivets rätt att nyttja naturen och inte ta ansvar för klimatet. Han beskriver detta val som att sätta en spelmissbrukare som chef för Riksbanken. 

http://www.di.se/nyheter/trump-utser-klimatfornekare-till-miljochef/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar