torsdag 15 december 2016

Lucia och julfestligheter

Tack till alla som bidrar till lucia- och julfestligheter i kommunen. Tacksam för det engagemang som många visar på olika ställen i kommunen. Skolorna har fantastiska luciatåg, torget är julpyntat och fint och julmusiken som spelas på torget nu i december gör hela stadskärnan stämningsfull. Inte behövs det ett köpcentrum när man har ett torg och kreativa människor som skapar julstämning i den lilla staden. 

I Stadshuset fick jag njuta av en alldeles speciell upplevelse och gemenskap. Kommunkören sjöng julsånger och Axel Stenbeck var lucia. De framförde bland annat min nya favorit med den fina texten som Mia Gustafsson skrivit till Freddy kalas julschlager. Hey ho heter den. Tack för att ni bjuder på er själva och skapar gemenskap. Carina Östh och Patric Engqvist lever som de lär och bygger socialt kapital i vår kommun, på riktigt, via SLUS-projektet som jag ser som en process som kommer att bidra till att öka attraktionskraften. Vi hade ett riktigt bra stygruppsmöte i Södra Vi igår. Många bra aktiviteter kommer att genomföras 2017 för att stärka Vimmerby kommun. Tillsammans gör vi Vimmerby ännu bättre. 

Måste även nämna det som syskonen Sellbrink gör för utsatta i Vimmerby. Konsert mm i Vimmerby kulturskolas Tullportsteater imorgon kväll. Jag ska givetvis dit och ge ett bidrag. Lovvärt initiativ, verkligen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar