tisdag 6 december 2016

Riksdagsman och Centerpartiets utrikespolitiska talesperson Kerstin Lundgren besökte Vimmerby igår kväll

Det blev en mycket intressant kväll som ineddes med att Kerstin Lundgren beskrev det säkerhetspolitiska läget i världen och den ökning av destabiliserande krafter som finns idag. 

Ryssland under ledning av president Putin upprustar i bland annat Kaliningrad och det finns flera tecken på att Putin och Trump avser att sätta sig vid förhandlingsbordet och göra en uppgörelse. Kerstin Lundgren beskrev värdet av ett medlemskap i NATO i detta läge och hon beskrev hur situationen runt Östersjön ser ut just nu. 

Jag imponeras av det nätverk av kontakter i många olika länder som Kerstin Lundgren har efter många års internationellt politiskt arbete. Hon beskrev också den surrealisitiska känslan vid deltagandet i ett av Trumps valmöten ute på landsbygden i en maskinhall strax före det amerikanska presidentvalet. Hon beskrev hur Trump hetsade de tusentals människorna som samlats och som köat och väntat på Trump i sex-sju timmar. 

Vi diskuterade också hur de sociala medierna påverkar de bilder av verkligheten som männsikor får till sig. Källkritik och att verkligen noggrant ta reda på avsändare när man läser och delar inlägg är oerhört viktigt i en demokrati. Tryckrihet och yttrandefrihet likaså. Frihet under ansvar.

Vi i Centerpartiet i Vimmerby tackar Kerstin Lundgren Centerdistriktet i Kalmar län och Studieförbundet Vuxenskolan för en kväll med många insiktsfulla beskrivningar av det utrikespolitiska läget och vad som krävs för att Sverige och Norden tillsammans med EU och Storbritannien ska fortsätta att vara en tydlig röst i världen för att bevara och värna demokrati, internationell rätt och frihandel mellan länder. 

Rebecca Forsgren Malmström ger en bra beskrivning av kvällen här: 

http://www.vimmerbytidning.se/nyheter/vimmerby/-putin-storre-hot-an-trump--20161205/


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar