onsdag 12 oktober 2016

Presskonferens om kommunens budgetförslag 2017

Jag ställde en skriftlig fråga på KF i september till Kommunstyrelsens ordförande kring oppositionens deltagande i presskonferens efter nämndsammanträden. Skälet var att  Peter Högberg beskrivit att C och V helt felaktigt voterat om läktarbygge på CEOS när det i själva verket var ett enigt beslut. 

Svaret på min fråga om oppositionen är välkomna att delta på pressträffar tillsammans med M och S även i Soc och KS eftersom det är en rutin i BUN var att det inte skulle vara enhetligt utan upp till varje ordförande. Det har tidigare under Centerpartiets ledning alltid varit en självklarhet att oppositionen deltar i pressträffar i samband med nämndsammanträden under den tid när oppositionen hade vice ordförandeposter inämnderna.  

Eftersom det inte kommit någon inbjudan om deltagande i pressträff i samband med förra KS och inte heller till pressträffen efter KS den 18 oktober så bjuder vi nu själva in till en egen pressträff eftersom vi lagt flera intressanta tilläggsyrkanden som vi vill beskriva själva. 

Allra helst hade vi gjort det i demokratisk anda tillsammans med M och S men det verkar inte möjligt så nu inför vi en rutin att alltid ordna egna pressträffar så att media får oppositionens synpunkter direkt. 

Välkomna till pressträff om Vimmerby kommuns budgetförslag med oppositionen i KS. 

Plats: Stadshuset Vimmerby

Tid: 16.00 den 18 oktober

Kontakt: Ingela Nilsson Nachtweij , gruppledare Centerpartiet
Tfn. 0761367700 eller 0492-769007

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar