söndag 9 oktober 2016

Söndagskrönika

Vi skissar idag på våra säryrkanden gällande budgetförslaget 2017. De ska läggas fram för KS AU imorgon eftermiddag och vi måste diskutera dessa förslag grundligt då de är mycket viktiga förslag för hela kommunens utveckling. 

Igår var vi på torget på marknaden och vi tog in nomineringar till vår KF-lista 2018. 35 namn föreslogs och nu kan Du även nominera digitalt och föreslå VEM du vill nominera som företrädare för Centerpartiet i Vimmerby 2019-2022. Varmt välkomna med förslag 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSco4WIxru5KFJZIBF9UilkuxJ8wDsaSf2S_J0UqnDLPWvueOQ/viewform?c=0&w=1

De personer som Du nominerar behöver ännu inte vara medlemmar eller tillfrågade. Det sköter vi genom partiets nomineringskomitté. 

Denna vecka har vi även möte i styrgruppen (advisory board) i satsningen som har uppdraget att ta fram en social lokal utvecklingsstrategi. En mycket bra grupp som arbetar målinriktat under projektledare Carina Ösths professionella ledarskap. Vi fick näring till det arbetet på regiondag på Öland när Freds- och konfliktforskaren Mats Abrahamsson föreläste om sambandet mellan välfärd och tillväxt. Det måste stärkas via social hållbarhet för att bli hållbart för samhällsutvecklingen. Delaktighet är ett av nyckelorden.  

Trädgårdsarbete (skördade potatis och pysslade om mina sparrisplantor med färsk hönsgödsel)och en liten utflykt förgyller min söndag som ska mobilisera för en vecka i Vimmerby kommuns och Gamlebygymnasiets tjänst, med glädje och spänst!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar