lördag 11 november 2017

Astrid Lindgren 110 år på tisdag

Vimmerby kommun firar att Astrid Lindgren skulle ha fyllt 110 år den 14 november 2017.

Kommunstyrelsens arbetsutskott kommer att finnas vid statyn på torget och förära den med en blomsterkrans kl. 13 med musik i bakgrunden.

Kulturskolan har Astridvecka med många olika aktiviteter hela vecka 46.

Äldreboenden serveras ostkaka denna dag.

Det kommer att märkas att Vimmerby är tacksamma över att just en av världens mest lästa och uppskattade barnboksförfattare föddes just i vår kommun.

Jag minns 100-årsfirandet som igår eftersom sonen var ordförande i elevrådet på Vimarskolan det året och deltog i kransnedläggning på kyrkogården med stort pressuppbåd då.

På torget spelade maken och kulturpristagare Göran Nachtweij för ett helt torg med barn. Solen tittade fram just som han skulle börja spela och det var en riktigt fin dag i Vimmerby den 14 november 2007.

Det kommer att bli fint även på tisdag. En förebild för så många och hennes ord, som betyder så mycket för oss som bor och lever i Sverige, kommer garanterat att leva kvar i vår kultur länge än.


"Hon var minsann ingen liten lort" Hon tog strid för barnen och för demokratin och mänskliga rättigheter och rättvisa. Stor och stark människa, och snäll !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar