torsdag 23 november 2017

Boendeförmedling inom vår rika besöksnäring och JUL I VIMMERBY

Det finns många aktörer på marknaden som förmedlar boende till besökare. Turistbyrån i Vimmerby har varit en av dem. Nu upprättas istället ett samarbete med Novasol som skapar fler möjligheter.

http://www.dagensvimmerby.se/nyheter/e/16842/turistbyran-inleder-samarbete-med-stor-bokningsaktor/#.WhWKfY-TRvg.facebook

På landsbygdsrådet fick vi en presentation av en annan aktör . AIRBNB. Sven-Gunnar Tegberger har använt deras tjänst under flera år ch anser att den fungerar för hans verksamhet. Det var intressant att lära sig mer om den möjligheten som kanske framförallt är intressant för den mindre aktören som har ett par hus eller några rum för uthyrning vid sidan om lantbruk eller lönearbete.

Booking är en annan aktör som kanske är mer aktuell för den etablerade större aktören.

Det händer mycket på denna marknad och Turistbyråns boendeförmedling har minskat under de senaste åren till förmån för andra aktörer. Här gäller det att hänga med i utvecklingen.

Viktigaste är inte vem som förmedlar utan hur värdskapet fungerar inom vår besöksnäring. Därför blir jag glad när jag ser Visit Sveriges reklam för VIMMERBY på sociala medier. Nu gör Turistbyrån en satsning på Jul i Vimmerby.

Snart börjar skyltsöndagarna med underhållning framför Rådhuset. Micke Karlsson förbereder minituöst som vanligt och aktiviteterna blir mångfaldiga och av hög kvalité. Maken ska visst till och med spela lite kompgitarr på söndag.

Bella Bexell. Ellen Larsson, Kjell Davidsson med flera uppträder den 26/11. Sedan följer fyra lördagar med julshow på torget och en hel massa påhitt som Tomterace mm.http://www.vimmerby.com/santa-run/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar