lördag 25 november 2017

Spännande jobb är ute nu

I dagens Vimmerby tidning fastnar jag på en platsannons på sista sidan.

Kommunerna i Kalmar läns söker ”Förbundschef” till det blivande Kommunförbundet i Kalmar Län.https://rfkl.se/sv/Om-Regionforbundet/lediga-tjanster/Forbundschef/

Det är stora förändringar på gång. Regionförbundet i Kalmar ska slås samman med Landstinget till Region Kalmar. Där ska inrättas en regional nämnd som ska ansvara för länets utvecklingsfrågor mm. Kommunerna har tidigare haft en primärkommunal sektion inom Regionförbundet där de samverkat. Nu bildas istället ett Kommunförbund för samverkan mellan kommunerna.

Detta ska konstitueras under sommaren 2018 för att vara i full drift fr o m den 1 januari 2019, efter valet i september.

Förbundschefen ska enligt annonsen kännetecknas av LEDARSKAP; SAMVERKAN OCH UTVECKLING. Tror att det är en mycket viktig position för kommunernas fortsatta samverkan och samverkan kommer definitivt att behövas i ännu större utsträckning. Det visar förslaget till Nationell transportplan med all tydlighet, där Kalmar Län fick extremt liten tilldelning i relation till vår folkmängd. Vi behöver en regionbildning med Småland-Östergötland dvs ÖSTRA GÖTALAND. Jag ser detta som ett första steg där vi kommer till en region som sköter vård och infrastruktur för östra delen av vårt fina Götaland.

Hoppas PD rekrytering hittar en bra förbundschef för kommunernas fortsatta goda samverkan i vårt län. En person som förstår hela länets kommuners behov, även de norra kommunerna i länets behov som faktiskt skiljer sig en del från Kalmaregionens och de två Ölandskommunerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar