söndag 14 juli 2013

Jämlikhet?

Jag lyssnar på Jenny Strömstedts Sommar och häpnar över de styrkeförhållanden som råder i världen och att det är långt kvar innan vi når ett jämlikt samhälle mellan könen. Härskartekniker, manschauvinism, finns överallt. Kosovare Asslani har erfarit näthat av otroliga mått för att hon missat en straff mot Danmark och igår tog hon revansch och nickade i mål mot Finland. Vad ska nättrollen skriva nu?

På Irland är det nu tillåtet med abort om två läkare kan intyga att kvinnans liv är hotat om hon föder barnet. Ett stort steg för det konservativa katolska Irland.

Malala Yousafsaj har talat om rätten till utbildning för unga kvinnor efter att talibaner skjutit henne i huvudet för att hon skulle sluta hävda kvinnors rätt till utbildning. Kulor kan inte tysta henne! Starkt och viktigt tal där sociala medier förstärkt kraften i hennes ord på ett bra sätt. 

Det finns mycket att göra och inte minst måste vi mödrar reflektera över könsroller när vi fostrar våra söner och döttrar . Vi måste börja där och exempelvis visa på skillnaden mellan hur flickor och pojkar, kvinnor och män hanteras och bemöts , se den och diskutera den. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar