söndag 7 juli 2013

Tillbaka till partiets rötter!

http://www.svt.se/nyheter/sverige/loof-tillbaka-till-partiets-rotter

Här kan Du läsa Margit Silbersteins analys av Annie Lööfs tal i Almedalen. Jag upplever att denna analys beskriver exakt det som jag förväntar mig att Annie Lööf ska fokusera på nämligen landsbygdsfrågorna, miljöfrågorna och jobbskaparfrågor. Tre hörnpelare för att hela landet ska utvecklas hållbart, anser jag. Det är på landsbygden som många jobb kan skapas och här finns det utrymme för en hållbar tillväxt. De överhettade storstadsregionerna klarar inte att producera det antal bostäder som just nu krävs för att ungdomar som söker sig dit ska få ett hållbart liv.

Att bilda familj och inte kunna få fatt på ett boende som fungerar för en familj år 2013 är inte hållbart. På landsbygden där vi med fiberuppkoppling borde kunna arbeta på distans och kunna köpa en villa till rimligt pris och däreigenom skapa ett hållbart familjeliv, där finns framtidens framgångskoncept. Bra boende med hög livskvalie, distansarbete med goda kommunikationer, såväl fysiska vägar som digitala sådana, bygger min vision om framtidens Sverige. Det är denna bild som jag anser att Centerpartiet ska måla upp för väljarna som ett mycket realistiskt och framgångsrikt koncept för att Sverige ska bryta den urbanisering som vi just nu befinner oss i och som enligt Framtidskomissionen är mest accelerande av alla västeuropas länder. Politiken har bevisligen misslyckats med decentraliseringen och här krävs en palett och en mångfald av kraftfulla åtgärder för att vända trenden och bryta urbaniseringen så att landsbygden räddas från utarmning, avfolkning och utanförskap.

Entrerpenörskap saknas inte utan det är spelreglerna som gör att hela landet har samma villkor som saknas. Myndigheter, samhällsfunktioner osv ska decentraliseras och det är fullt möjligt med digital teknik. Gör som på åttiotalet, flytta ut några statliga verk som så lyckosamt gjordes till Karlstad och Gotland till exempel.

Jobba hårt för att fler ska kunna bo, leva och verka i ett modernt samhälle i hela landet. Vi ser hela landet hette centerpartiets kampanj under våren. Nästa steg är väl, vi verkar i hela landet och gör det möjligt att driva företag varhelst man så önskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar