torsdag 6 mars 2014

Booking.com

Det finns ett antal hotell och stugbyar som går att bokas via booking.com och ett av dem är Vimmerby stugby i Tuna, närmare bestämt i Stolpetorp där min mormors syster bodde innan de emigrerade till Amerika år 1920 ungefär. Ingvar Källåkers morfar köpte Stolpetorp och nu är det en storsatsning där som jag fick förmånen att beskåda häromdagen. De bygger konferensanläggning med fullt utrustat restaurangkök i den gamla lagården. En imponerande satsning som är åretruntstandard på. 

De behöver dock hänvisa sina gäster ibland till en badplats och då är det Gränssjön som gäller. Ingvar berättade att de ska ta bort bryggorna och ersätta dem med en flotte där. Han var orolig för att detta blir en försämring för småbarnsfamiljer som varit trygga med en tvärbrygga som begränsar de icke simkunniga barnen. 

Hoppas att kultur och fritid tänker om och lyssnar på Vimmerby stugby. 

Grattis till sist över ett av Kalmar läns bästa betyg från gästerna 9,7 av 10 är toppbetyg. 

2 kommentarer:

  1. Frågan har redan lyfts med kultur och fritid. Det kommer ske förstärkning av badplatsen på andra sätt, med lekredskap och kanske annat. Tuna Intresseförening kommer ha kontakt med kommunen om detta, så att badet blir fortsatt attraktivt för både bygden och alla besökare, och även jag kommer följa upp detta. /Lars, V

    SvaraRadera