tisdag 18 mars 2014

Mer möten...

Igår var det en intensiv dag med kungörelsearbete och möten. Mönsterås levererade igårkväll på ett mycket bra möte med centerpartiet. Valtemperaturen är hög redan i distriktet. 

Idag blir det först turistmöte om destinationsutveckling med nye turistchefen Peter Göransson 

"Presentation och ett erbjudande!
Välkommen till en presentation av  Swedish Welcome, som arbetar för bättre gästupplevelser och hållbar destinationsutveckling. 
Fokus ligger på områdena Social hållbarhet, Ekonomisk hållbarhet och Ekologisk hållbarhet. Helt i linje med nationell-, regional- och vår egen turismstrategi.

Vi bjuder in till en frukost där vi får besök av Johan Delfalk från Partnerskap Småland. Johan har varit involverad sedan tre år då 100 pilotföretag började ett omfattande utvärderingsarbete och som har lett fram till det system som idag används."

Sedan blir det möte om lokal ekonomi på Fredensborg.

Den 18 mars kommer Lokalekonomidagarna till Fredensborgs Herrgård. Temat är "Möjligheter på en stolt landsbygd", och vi kommer ta reda på hur lokal ekonomi kan skapa fler arbetstillfällen och ökad livskvalitet i bygden.

Om vi kan få våra pengar att i större utsträckning gå till lokal konsumtion och lokala investeringar så genereras arbetstillfällen och inkomster åt människorna i bygden. Det är vad lokal ekonomi handlar om; att få pengarna att snurra ett varv extra i ett lokalt kretslopp.

Att konsumera lokalt och att placera det egna kapitalet i sin bygd bidrar till en positiv utveckling av den lokala ekonomin. Till exempel har en svensk i genomsnitt 250 000 kr i aktier och sparat kapital. Om bara en andel av dessa tillgångar placeras i det lokala näringslivet skulle det kraftigt stärka bygdens utveckling.

Det finns undersökningar som visar att varje krona som används till lokalt producerade varor och tjänster, snurrar runt och därmed blir värd 2,5 kronor i den lokala ekonomin. I annat fall försvinner mervärdet av konsumtionen rakt ut i den globala ekonomin. Självklart är detta viktigt med tanke på jobbtillfällen, servicelösningar och (därmed) livskvaliteten i bygden. 

Konferens den 18 mars 2014, Fredensborgs Herrgård, Vimmerby

På konferensen Lokalekonomidagarna möter du experter, lär av goda exempel, breddar ditt nätverk och delar med dig av dina erfarenheter! 
Under våren arrangeras fyra Lokalekonomidagar på olika platser runt om i landet, varav en i Småland.

Kostnad: 200 kronor för föreningar och egna företagare, 400 kronor för myndigheter och banker.
I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika.

Personlig kompetensutveckling i VIMMERBYTAKTER AB hela dagen med andra ord. Uppdragen börjar dugga in nu och det är fantastiskt inspirerande tycker jag. Att göra sin egen grej, helt enkelt. Kan rekommenderas starkt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar