måndag 17 mars 2014

Måndag och många möten!

På förmiddagen ska vi till Vimmerby energi och diskutera finansieringsmöjligheter av förnybar energi i olika former. Mycket spännande ska det bli och äntligen kanske vi hittar en möjlig lösning för biogasen i Vimmerby 2015 när den inte längre kommer att eldas i Södra Näs. Fackling vore ju kapitalförstöring kan jag tycka. Det räcker med att 30% av gasen redan facklas på grund av överföringsproblem. Laddstolpar är en annan fråga som vi ska diskutera när vi nu kommer att producera stora mängder el. Varför inte satsa den på att driva transporter på ett klimatsmart sätt i Vimmerby? 

Sedan ska vi ha sedvanlig centerlunch på Oxgården som vi har alla måndagar utom när det är gruppmöte på kvällen. 

I eftermiddag ska vi göra kungörelsen till fullmäktige den 31 mars. En av punkterna blir presentation av det landsbygdspolitiska handlingsprogrammet för Vimmerby kommun 2014-2018 som en enig landsbygdsberedning lägger fram. Det ska sedan remitteras till landsbygdsrådet, pensionärsrådet och ungdomsrådet samt alla nämnder . Kommunstyrelsen får sedan ansvaret för att bereda ärendet och lägga fram det för antagande i KF  i juni. Det kommer att bli ett viktigt avstamp för landsbygdsutvecklingen i Vimmerby kommun. Roligt att vi är framme vid ett resultat som alla i beredningen står bakom. Åtta partier, dvs alla partier i KF står bakom programmet. Viktigt med bredd för en så viktig fråga för Vimmerby kommun. 

Efter presentationen i KF i mars blir det självklart tillfälle till en debatt som det alltid är för alla ärenden i KF. Centerpartiet vässar landsbygdspolitiken och den närodlade politiken attraherar fler och fler. Upp 1,9% i SIFOS undersökning igår glädjer mig. Utan ett starkt centerparti nationellt blir det regionala och lokala arbetet svårare att driva. 

Det går bra nu och valrörelsen sjuder på alla sätt, såväl lokalt, regionalt som nationellt. 

På fredag har vi möte om valet till Europaparlamentet i länet. Jag sitter med i arbetsgruppen för det arbetet i distriktet. Kristina Yngwe har nu tackat ja till ett besök i länet och hon kommer den 15-16 april. Vimmerby har möte i Tuna med Kristina Yngwe. Hon är tvåa på vår lista till Europaparlamentet . Hon har fram tills nu varit ordförande för LRF Ungdom och hon är lantbrukare utanför Ystad i Skåne. En mycket ung och mycket skärpt agronom i mina ögon. Henne ska jag kryssa fram har jag tänkt. Jag tror att det behövs bönder och unga kvinnor i Europaparlamentet . 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar