måndag 3 mars 2014

Internationella kvinnodagen den 8 mars

Grattis till miljöpartiet som har inverterad problematik jämfört med alla andra partier. De har problem att engagera män i medelåldern. 

En helt annan sak. På lördag är det show igen i mässhallarna. Kulturskolan ger en föreställning på temat kvinna och det ska bli så spännande att se deras skapande tillsammans med eleverna. Jag har imponerats förut och förväntningarna är givetvis ännu större denna gång med ett så intressant tema på en intressant dag. 

Hur är det ställt med jämställdheten i Vimmerby idag? Har flickor och pojkar, kvinnor och män lika möjligheter och rättigheter i vår kommun? En berättigad fråga, tycker jag och ständigt lika aktuell. Vi har den jämställdhet vi förtjänar och måste vara tydliga med att vi vill att den service som kommunen ger ska vara lika för flickor och pojkar, kvinnor och män. På dagis, i skolan och i äldreomsorgen mm. Förbättringsmöjligheter finns och jag träffade Anders Degerman och då pratade vi om folkhälsoplanen ur ett jämställdhetsperspektiv . Självklart är det en viktig del i ett sådant dokument så det skulle han beskriva i planen. Bra tänkte jag för den planen ska tas politiskt före sommaren. Först i kultur och fritid och sedan i fullmäktige. 

3 kommentarer:

  1. Ensamstående mamma jobbandes i omsorg har barnen varannan vecka! En vardag för många men en omöjlig sådan. Hon har inte tillgång till barnomsorg kvällar och helger. Tar hon inte sommarjobb mister hon sin A-kassa. Men hon kan inte jobba kväll och helg för att barnen kan ju inte vara ensamma. Man beslutar om en arbetsmarknadspolitik. Men indragna ersättningar. Sedan beslutar man om en välfärdstjänst på kontorstid. Man måste älska att straffa de svaga. Det är inte jämställt 2014. Saknar beslutande barn? Eller går man på kontorstid med kvällarna helt för familjen???

    SvaraRadera
  2. Man kan undra vilka skälen är till att Vimmerby kommun inte erbjuder barnomsorg på kvällar och helger. Någon sa att efterfrågan inte finns. Det stämmer väl inte?

    SvaraRadera
  3. Gissar att det är ekonomi som styr denna fråga och inte jämställdhetsarbetet

    SvaraRadera