lördag 1 mars 2014

Första blåsippan är siktad och skidsäsongen avslutad

Igår när jag tog en joggingtur så fann jag årets första blåsippa och det är lika magiskt och välkommet varje år. Maken for till Kisa för att avsluta skidsäsongen och de var fyra personer i backen under gårdagskvällens skidåkning i Tolvmannabacken. En svår säsong efter två goda år i alpina branschen i södra Sverige kan konstateras. 

Trädgårdsarbete ska dagen ägnas åt, beskärning av äppelträd och ogräsrensning samt planering av årets odlingar står på agendan. 

Den 6 september ordnar centerpartiet i Vimmerby en stor trädgårdsfestival med pumpatävling så redan nu uppmanas alla att planera för årets pumpaodlingar. Noggrann planering krävs för att delta och vinna ett ärevördigt pris den 6 september. På tal om det datumet så finns ju en schlager på det temat och ikväll är det andra chansen. Ska bli spännande att se hur SVT ordnar omröstningen när det uppdagats att det funnits datorer som programmerats att rösta på en viss låt och att det kan tolkas som att det förekommit röstfusk. Aj aj aj, illa SVT! Det är mycket upprörande, eller hur? Eller inte så farligt med tanke på vad som sker i Syrien, Ukraina , Moçambique , Venezuela osv. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar