lördag 8 mars 2014

Pressträff även idag på internationella kvinnodagen!

Centerpartiet i Vimmerby vill uppmärksamma kvinnojouren och tjejjouren , föreningen ROKS idag på internationella kvinnodagen. 

Curt Tyrberg har bjudit styrelsen till Café Royal kl. 14 idag och vi ska ha en dialog och få information om deras viktiga arbete i Hultsfred och Vimmerby . 

Det ska bli spännande och kanske lite skrämmande. Ska det verkligen behövas en organisation år 2014 som skyddar kvinnor och tjejer? Våld i nära relationer är verkligen något som ska tas på största allvar tycker jag och vill härmed lyfta hatten för de ideella krafter som arbetar med detta. 

Läs mer här : http://www.roks.se/hultsfred-vimmerby-kvinnojour

Bland annat kan man läsa om :

Omfattande mörkertal om våld mot Europas kvinnor

En av tre kvinnor i EU har utsatts för fysiskt eller sexuellt våld. Tvåtredjedelar har inte anmält till polis eller annan myndighet. Det visar EU:s stora undersökning av som presenteras i dag. 42 000 kvinnor i 28 länder har intervjuats. "Jag känner vrede men är inte förvånad" säger Angela Beausang, Roks ordförande.


Och 

Mäns våld mot kvinnor

Att män utsätter kvinnor för våld är ett allvarligt och omfattande samhällsproblem. Det förekommer i alla åldrar, samhällsklasser, bostadsområden och yrkesgrupper.

Misshandeln är en process som ofta börjar med kontrollerande beteende från mannens sida. Han kritiserar kvinnan, hindrar henne från att umgås med vänner, och kräver att hon ska anpassa sig efter hans behov. Gradvis isoleras kvinnan. Så småningom börjar mannen hota och ta till våld, och kvinnan tvingas anpassa sig ytterligare för att inte bli utsatt för mer våld. Ofta vågar hon inte lämna mannen eftersom han då hotar att döda henne eller ta deras gemensamma barn ifrån henne.

Roks anser, i likhet med FN, att mäns våld mot kvinnor, våldtäkt, incest och prostitution, har sin förklaring i den maktobalans som finns mellan könen i samhället. Även pornografi är en sådan yttring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar