torsdag 23 juni 2016

Nordeas kontor lämnar Vimmerby idag

http://www.vimmerbytidning.se/debatt/fran-lasekretsen/mikael-sandstrom---hej-da--banken!--20160622/

Michael Sandström skriver en krönika om hur han ser på att Nordeas bankkontor läggs ner i Vimmerby. Jag delar Sandströms beskrivning och beklagar Nordeas beslut samtidigt som jag gratulerar Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank och Vimmerby Sparbank som sannolikt kommer att expanderakraftfullt  i Vimmerby nu. 

Det måste vara möjligt att undvika centralisering och ökade fysiska transporter för anställda och för kunder. Självklart vill du besöka ett bankkontor när du exempelvis vill låna till ett hus, placera pengar eller samtala om hur du ska hantera olika ekonomiska frågor. Företagare, föreningar och privatpersoner behöver närkontakt och möjlighet att träffa personal på sitt bankkontor. Allt kan inte skötas via internet vad gäller bankaffärer. Det är inte rimligt i ett samhälle samtidigt som jag självklart förstår att exempelvis kontanthantering mm förändras när människor använder digitala tjänster i allt större omfattning. 

Jag kommer att som politiker på allvar driva frågan om att kommunen ska kräva ett lokalkontor av den bank som ska sköta kommunens bankaffärer. Bank ska upphandlas snart på nytt eftersom den upphandling som Nordea vann för några år sedan snart går ut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar