Vi vill fortsätta att bygga fiber med en extern aktör som tar över befintliga nät mot fortsatt fiberutbyggnad i hela kommunen. Nu när vi byggt ut en del av kommunen så måste vi fortsätta med externa pengar. Vimmerby fiber för endast ytterligare en miljon till att investera i fiberbyggnationer under 2015 och 2016. Tidigast år 2019 ska Vimmerby fiber återupptas enligt S och M och det kan vi inte acceptera. Vi har kontakter med en extern aktör som kan hjälpa oss att fibrera hela kommunen. Det kan dessutom ge intäkter för kommunen som kan bidra till att bevara skolorna. För oss är detta närodlad politik som bygger utveckling på landsbygden för hela kommunens bästa .
I helgen filar vi på det stora dokumentet som beskriver hur vi vill bygga fiber och bevara skolorna i Vimmerby mm. Så fort vi har stämt av det med tjänstemännen och alla fyra partierna är överens om innehållet så ska ni alla få ta del av det. Vi vill inte göra ett hafsverk som kan bli förödande för kommunens utveckling liknande de tre sidorna som finns i nyheten på Vimmerby kommuns hemsida den 31/3 från majoritetens offentliggörande av sin plan för Vimmerby kommun. http://www.vimmerby.se/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-fran-socialdemokraterna-och-moderaterna-angaende-forslag-till-minskade-kostnader-for-vimmerby-kommun/
Beslutet i KS den 14/4 innebar 50 öre skattehöjning och inte de 30 öre som står i pressmeddelandet.
Vårt förslag bygger på människors engagemang och vi har lyssnat noggrant på alla som lämnat förslag om hur kommunens ska spara kostnader för att bevara skolorna. Tuna samhällsförening, Djursdala föräldraförening, Rumskulla samhällsförening och Gullringens samhällsförening har alla engagerat sig på ett fantastiskt sätt och hjälper oss fyra partier framåt i det nödvändiga arbetet med att förändra den politiska majoritetens huvudlösa förslag om skolnedläggningspaketet som en lösning för socialnämndens ökande kostnader.
På måndag träffas vi i Djursdala skola för att mobilisera för att rädda kommunens skolor. Varmt välkomna. Anna Hertzog som var med om att rädda Blackstad skola kommer att delta och berätta för alla som vill lyssna hur de gjorde. Då var skolan fylld med 50 barn. Idag har skolan 102 barn. Inget hot om nedläggning nu. Men hur hade Blackstads utveckling blivit om skolan verkligen hade lagts ner för några år sedan ? Nu sjuder bygden och skolan är överfull och behöver byggas ut med en paviljong för att klara den tillströmning av barn som orten har. Det föds fler barn än någonsin och inflyttningen av barnfamiljer är rekordstor.
Pernilla Emilsson har skrivit ihop ett åtta sidor långt dokument som finns utlagt på Facebook med konsekvenser av skolnedläggningen och förslag på alternativa kostnadsbesparingar. Läs det och imponeras av den kraft och det engagemang som finns i kommunen för att rädda skolorna i Tuna, Rumskulla, Djursdala och Gullringen samt förskolorna i Pelarne och Djursdala . Tillsammans måste vi klara detta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar