lördag 25 april 2015

Peter Högbergs syn på pedagogik och ny paviljong vid Skogsbacken.

Från en tråd på Facebook som diskuterar undersökningen i år nio som påstods visa helt ovetenskapligt att landsbygdsbarnen presterar sämre än tätortsbarnen. S och M har nu lyssnat på det jag sa redan i KS när undersökningen presenterades (jag rekomenderade tjänstemannen och majoriteten att inte gå till media med en så tunn undersökning ) och dragit tillbaka undersökningen. 

Peter Högberg: 

När det gäller barnen så vill än en gång tydligt säga att inget barn är dummare än något annat. Det är bland förutsättningarna som det kan brista. Och då kan det vara att ibland så är grupperna på de små skolorna allt för små för att klara uppgiften på ett bra sätt. Med andra ord är det de fysiska möjligheterna att klara uppgiften. Inget med läraranas förmåga eller elevernas klokhet och vilja. Så hur förutsättningarna på den lilla skolan kan krocka med hur man jobbar på den större skolan och där kan möjligen ett glapp uppstå. Undersökningen var ett nedslag på just det datumet och stället. ( ska man varit lite spetsig så kan man undra hur diskussionen utvecklats om siffrorna pekat på det andra hållet? skulle undersökningen/nedslaget anses som giltigt då?)

Skolorna i tätorten kommer att få 30 färre elever de närmaste åren. Landsbygdsskolorna ökar samtidigt antalet elever det närmaste året. Läs Vimmerbybloggen. 

Vid Skogsbacken har det nu hyrts in en dubbel paviljong som ska ta hand om bland annat Pelarne förskolas barn när den förskolan läggs ned år 2016. Vi föreslog att en paviljong skulle placeras vid Backsippan i Djursdala eftersom det finns så stora behov dör att familjer i Djursdala får köra sina barn till förskolan vid Skogsbacken. Det är närodlad politik för oss i C. Sex avdelningar vid Lunden och fem avdelningar vid Skogsabcken innebär stordrift av barnomsorg vid Lundgatans två rondeller intill Svinhagen. Det finns inte parkering så det räcker vid Skogsbacken . Nya P-platser måste byggas. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar